Can't play CF anymore

Hey guys,

So well right after the update I tried to join a game in one of the UK servers. Anyway it loaded to 50 or 75% and then I had a blackscreen and the game crashed. So I started cf again and visited the item shop and the BL. I wanted try some of the new weapons in the shooting range and I hag the same error again.

First I thought it was a problem with smoothUI, so I removed it using the mod remover. After that I couldn't even join a channel. Now every time I try to join a channel I get this black screen again and the game crash.
«1

Comments

  • we have this too
  • KDuaneKDuane Holy Knight
    Hey guys,

    So well right after the update I tried to join a game in one of the UK servers. Anyway it loaded to 50 or 75% and then I had a blackscreen and the game crashed. So I started cf again and visited the item shop and the BL. I wanted try some of the new weapons in the shooting range and I hag the same error again.

    First I thought it was a problem with smoothUI, so I removed it using the mod remover. After that I couldn't even join a channel. Now every time I try to join a channel I get this black screen again and the game crash.
    Exact same thing for me. I expected to remove SmoothUI, because updates always mess with the layout anyway. I didn't expect to not be able to play at all. I get either the Client MFC notice, which requires me to hard reboot, or the "send error" message.
  • Well I totally f*cked up SmoothUI :D

    I don't know how exactly I managed to do it but now I have some of the SmoothUI skins and the normal skins.
  • okay so I deleted crossfire with the uninstaller and downloaded it again. I installed it and after the update I was able to join channels again. But now I can't join any rooms, I can't even go to the shooting range.

    I complete removed the game from my computer and installed it again, I don't know what else to do.

    What did you guys exactly changed with the last update? Did you guys just add some new weapons and the new mode or did you also changed something on the engine.
  • KDuaneKDuane Holy Knight
    Something interesting I noticed while trying to troubleshoot this was that when I start the launcher, MDM starts to run. Before the patch I never saw it. If I could run Process Explorer, I could see the parent process, but X-Trap doesn't allow PE to run while CF is up. I wonder if the devs added some code to launch MDM and forgot to remove it? While probably not related this error, I just have a problem with MDM running when it did not run before.

    Add: Killing MDM in task manager does not stop the client MFC error, or the channel select shutdown.
  • KDuaneKDuane Holy Knight
    Update: Uninstalling, deleting the Z8 folder in Program Files, and installing CF on a different drive allowed me to play normally. There may have been leftover files from SmoothUI that caused problems, I can't be sure. I didn't have a chance to play the new mode because of the time it took to do all that. I also seem to have misplaced about 2.5 Gig of space on my main drive, spent some time trying to see where it may have walked off to.
  • that is nothing my bug is worse i cant EVEN START CROSSFIRE OR EVEN REINSTALLING IT!!
  • This happened to me as well. All you need to do is re-install CF and it'll fix the issue. That's why I keep a recent installer in my downloads folder.

    Also, it's not a problem with SmoothUI. I use Project Android and it was also doing this to me. After removing it, and replacing all REZ files with the originals, it still messed up.

    Uninstall Cross Fire >> Re-install to the same place >> Put mods back on >> Play the game
  • KilliDme wrote: »
    that is nothing my bug is worse i cant EVEN START CROSSFIRE OR EVEN REINSTALLING IT!!

    i had this problem before the patch. restart your computer, keep pressing f8 until screen pops up, run in safe mode WITH networking, then select administrator, and install crossfire on that. once its done restart computer and go to your profile as u normally would. it should be there installed.
  • KDuane wrote: »
    Update: Uninstalling, deleting the Z8 folder in Program Files, and installing CF on a different drive allowed me to play normally. There may have been leftover files from SmoothUI that caused problems, I can't be sure. I didn't have a chance to play the new mode because of the time it took to do all that. I also seem to have misplaced about 2.5 Gig of space on my main drive, spent some time trying to see where it may have walked off to.

    This is what I did, It didn't work for me :(
    This happened to me as well. All you need to do is re-install CF and it'll fix the issue. That's why I keep a recent installer in my downloads folder.

    Also, it's not a problem with SmoothUI. I use Project Android and it was also doing this to me. After removing it, and replacing all REZ files with the originals, it still messed up.

    Uninstall Cross Fire >> Re-install to the same place >> Put mods back on >> Play the game

    I din't put my mods back in yet, I'll wait for that.
  • i have a problem and need a solution ! i always get an error message when logging in says File is changed : W[2007]L[0] crossfire.exe does anyone knows how to fix this problem cause i cant play crossfire :(
  • Can't play CF anymore

    not missing anything.

    get away from this ****ty game while you can
  • One day pass and I am still not able to play cf
    Mshamichoz wrote: »
    i have a problem and need a solution ! i always get an error message when logging in says File is changed : W[2007]L[0] crossfire.exe does anyone knows how to fix this problem cause i cant play crossfire :(

    Try this one
  • One day pass and I am still not able to play cf



    Try this one

    Thank you ! you made it work :)
  • Mshamichoz wrote: »
    Thank you ! you made it work :)

    I'm glad I could help you

    unfortunately no one can help me atm
  • i still cant play :(
  • I wonder if they work on that
  • Everybody who still has this error or bug, pls go to the support and report it to them

    Crossfire -> Technical Support
  • This happened to me as well. All you need to do is re-install CF and it'll fix the issue. That's why I keep a recent installer in my downloads folder.

    Also, it's not a problem with SmoothUI. I use Project Android and it was also doing this to me. After removing it, and replacing all REZ files with the originals, it still messed up.

    Uninstall Cross Fire >> Re-install to the same place >> Put mods back on >> Play the game

    You talking about the black screen or KilliDme's problem?
  • i miss the days that before this fail patch..it was a good days xD
  • and now what we gonna do ? no one help us here and we cant play :(
  • I can enter the shootingrange again. So when you try to enter the shootingrange and the screen turns black just wait, don't shut down your game. You have to wait like a minute and the game continues to load where it stopped.

    I can enter the shootingrange but I'm still not able to join a game. When I try to join a game it says connection delayed or something like that.
  • gyus i cant play CF too.
    when i get in my pass and press ok then it shows me:
    The service is not available in your region.
    i try to play 5 days now and i cant. can anyone help me?
  • KDuaneKDuane Holy Knight
    worz0rk wrote: »
    gyus i cant play CF too.
    when i get in my pass and press ok then it shows me:
    The service is not available in your region.
    i try to play 5 days now and i cant. can anyone help me?
    This has nothing to do with the patch, it has everything to do with Smilegate enforcing their license rights. You must live in a region covered by another company that has CF, so you cannot play on this version.
  • can you tell me step to step what i have to do to play?
    i would appreciate it... ;/
  • KDuaneKDuane Holy Knight
    I can enter the shootingrange again. So when you try to enter the shootingrange and the screen turns black just wait, don't shut down your game. You have to wait like a minute and the game continues to load where it stopped.

    I can enter the shootingrange but I'm still not able to join a game. When I try to join a game it says connection delayed or something like that.
    Did you delete every trace of SmoothUI from your system? I even went into all the directories in Documents and Settings and deleted them there. Then I installed the game on my second drive. Other than the slow starts and finishes to games, I have not had any issues.
  • KDuaneKDuane Holy Knight
    worz0rk wrote: »
    can you tell me step to step what i have to do to play?
    i would appreciate it... ;/
    You can't, that is the problem. Z8 was required to restrict IP addresses from regions they have no license to serve and that already have a company hosting the game. If your account was made after August 4, you are out of luck. See this thread for details: http://forum.z8games.com/showthread.php?t=166411
  • thats why... :/
    ok. thanks for answering at my problem. :)
    i think i have an older acc.
  • KDuane wrote: »
    Did you delete every trace of SmoothUI from your system? I even went into all the directories in Documents and Settings and deleted them there. Then I installed the game on my second drive. Other than the slow starts and finishes to games, I have not had any issues.

    I did, I completely removed Crossfire and all the folders and then I reinstalled it. I installed it D this time since i have only like 10 or 20 GB free on C.
  • worz0rk wrote: »
    thats why... :/
    ok. thanks for answering at my problem. :)
    i think i have an older acc.

    other cf versions might work
Sign In or Register to comment.