Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 83
  1. #1
    Join Date
    Dec 1969
    Location
    In ur base, killing ur doodz
    Posts
    2,135

    Default A Guide to Opening Ports

    Generally speaking, all communication to and from the internet happens through various 'ports' that exist for either the TCP or UDP protocols. Most firewalls will block almost all of these ports to prevent intrusions into your system. However, Crossfire makes use of three of these ports for the game and anticheat systems. The following guide will show you how to insure that these ports are open, allowing the game full access to the servers. Note that it seems like these blocked ports are responsible for the 'Disconnect Due to Incorrect Map Info' error.

    If you are using a router, it most likely has its own firewall. Unfortunately since there are many router manufacturers, its almost impossible for me to create a guide that would offer step-by-step instructions on how to set up these 'port forwards'. Please consult your router manufacturer's website for information on how to accomplish this. The ports you will need to forward are: 10009, 13008 and 16666 (both TCP and UPD just to be safe). If you visit http://portforward.com you can find instructions on how to forward these ports for your router, however Cross Fire has not yet been added to their list of games. Simply pick a random game and replace the values that they have listed with the values listed above.

    Even if you use a router, the Windows firewall is most likely active on your computer. The following steps were done on a Windows XP Service Pack 3 system, but Vista and Windows 7 should be nearly identical.

    Opening Ports on the Windows Firewall

    First, go to Control Panel and open the Security Dialog

    Click on 'Windows Firewall' under 'Manage security settings for:'

    Click on the 'exceptions' tab


    Click on the 'Add port' button


    Here is where the magic happens


    You will need to add 3 different ports, but each one twice (one for TCP and one for UDP). The name/port/protocols are as follows:

    Name: Crossfire
    Port: 13008
    Protocol: TCP

    Name: Xtrap1
    Port: 10009
    Protocol: TCP

    Name: Xtrap2
    Port: 16666
    Protocol: TCP

    Name: Crossfire
    Port: 13008
    Protocol: UDP

    Name: Xtrap1
    Port: 10009
    Protocol: UDP

    Name: Xtrap2
    Port: 16666
    Protocol: UDP

    Once these settings are done, you should be able to play Cross Fire without interruption. Remember, if you use a router you will need to make sure that these same ports are forwarded to your computer. I am occasionally available for help on the Cross Fire IRC channel that is listed in my signature.
    Last edited by [Greycloak]; 27-07-10 at 10:56 PM.

    Join us in IRC chat at HTTP://gamesurge.net/chat/crossfire
    Please enter your forum name before clicking on Connect
    R.I.P. Korgoth - You will be missed

  2. #2
    Join Date
    Dec 1969
    Posts
    100

    Default

    Will this fix the DC?
    ...We need a Aus/NZ server...
    ..But ofc it an't gonna happen..
    ...f**king Stupid...

  3. #3
    Join Date
    Dec 1969
    Location
    In ur base, killing ur doodz
    Posts
    2,135

    Default

    It should fix the Disconnect Due to Incorrect Map Info error. If you have a router make sure to follow the instructions pertaining to routers though.

    Join us in IRC chat at HTTP://gamesurge.net/chat/crossfire
    Please enter your forum name before clicking on Connect
    R.I.P. Korgoth - You will be missed

  4. #4
    Join Date
    Dec 1969
    Location
    49.**, 13.** | fU
    Posts
    517

    Default

    Wow, i would never expect port forwarding can repair dcs in game..
    Not using windows firewall, but i can at least make some holes in my router

    Thank you!
    IGN: Elegnor
    ♫♪ ♫ ..Together we stand, divided we fall... ♪♫

  5. #5
    Join Date
    Dec 1969
    Location
    Germany
    Posts
    2,232

    Default

    Thanks for the information. Going to go try now to see if I dc still. :/

    EDIT: Dang. Was wishing it was going to work, but didn't work for me. Ah who cares every time I log into Cf I'm just going to have to wait 5 mins in the clan server everytime. :[
    Last edited by [MARDIN; 28-07-10 at 02:18 AM.
    IGN: *By]X.?
    Clan: X
    22 Years Old, from Mardin, Live in Germany....No Turkish No Arab Just Kurd !
    Player Since 2009 ! Against vs Hacker/ing, racists !

  6. #6
    Join Date
    Dec 1969
    Posts
    24

    Default

    I turned my firewall off completely which leaves every port open and surprise, it kept happening. How much more proof do we need to show this is a Z8Games problem?

  7. #7
    Join Date
    Dec 1969
    Posts
    22

    Exclamation Re. Port Forwarding

    I'm surprised (NOT) that you entertain people with this.......STUFF!! IT WON'T FIX THE PROBLEM, it's called a bypass and a distraction, and before long you will have many here writing such beautiful things (sarcasm) saying that you haven't fixed the problem at all. I have my windows firewall disabled, I run Norton 360, ports open, Modem has all ports open, Router has all ports open, it still happens, "Disconnected Due To Incorrect Map Info". I have said to a GM that I have to turn off many Windows services to be able to stay connected. DO NOT start turning services off because I said it worked. You could render your computer useless, and have to re-install your operating system because you can't change the settings back. I will not take responsibility for you destroying your computer because you wanted to play the game. It is another 'Not so solved' thread that has been started here. You should close it before people start abusing the heck out of you.

  8. #8
    Join Date
    Dec 1969
    Posts
    100

    Default

    Quote Originally Posted by [MOD]Greycloak View Post
    It should fix the Disconnect Due to Incorrect Map Info error. If you have a router make sure to follow the instructions pertaining to routers though.
    Okay, I have played without any DC due 2 incorrect map info but i did get DC'd once in the lobby, anyways thx4theHelp
    ...We need a Aus/NZ server...
    ..But ofc it an't gonna happen..
    ...f**king Stupid...

  9. #9
    Join Date
    Dec 1969
    Location
    Canada
    Posts
    8,388

    Default

    Disconnecting is a common issue among every video game on the internet.

    We are dealing with fixed servers and a huge user base that comes from many different parts of the world. Unfortunately the game is never going to be perfect for everyone.

    However, the game, for the large majority of the people, works perfectly fine. The "proof" presented here by coming to the forums still represents a large minority of the people playing.

    Solutions like the one above are designed to help more people try things to get their game to work better. If it works for them, awesome. If it doesn't work for you, then we apologize. But it may not be the fault of us, or the game that you are having problems. Because there seems to be thousands of other people not having these issues either.

    We ARE working on these issues, we are monitoring our servers, we are working with the developers to better improve the net code and plenty of other options.

    Greycloak has kindly taken time out of his day to help us help you and we appreciate him for that. If you don't like his efforts than stay away from these threads. Leave these threads to the people who actually want to use his help and his ideas to work in a positive way to improve their gaming experience.
    #freesaidin
    [Former CrossFire Game Manager]
    Click Here to submit a
    Support Ticket

  10. #10
    Join Date
    Dec 1969
    Posts
    100

    Talking

    Seems ta be working for me perfectly
    GJ grey
    ...We need a Aus/NZ server...
    ..But ofc it an't gonna happen..
    ...f**king Stupid...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •